About me

Fotografia mea
Romania
Un suflet vesnic vesel.

18 septembrie 2011

capitolu' 1

 Era primavara. Dar era o vreme urata afara, de parca era toamna. Atunci incepea poveste de dragoste dintre John si Katy. John era un baiat simplu, de la tara, si Katy la fel. Dar pe ei doi ii distingea ceva. El, un baiat modest, cu picioarele pe pamant, ea o fata superficiala dar care aspira la o alta viata decat cea pe care o avea. Era ambitioasa, fiind in stare de orice pentru bani. Povestea lor nu a durat foarte mult, nu mai mult de cateva luni. Dar cand s-a sfarsit, cand John a deschis ochi si a zarit ce femeie avea langa el a parasito. Iar Katy i-a jurat ca nu-l va lasa niciodata in pace, ca il prefera mort decat cu alta.
 Dupa ceva timp, John a intalnit-o pe Nina, o fata simpla si modesta, la fel ca el. In scurt timp a inceput sa tina la ea, ajungea sa o iubesca, chiar daca multi erau impotriva lor. Primul lucru pentru care lumea nu-i vroia impreuna era varsta. Nina era mai mare ca John cu 3 ani, dar asta nu era un obstacol prea mare. Defapt lumea era rea, prea rea.
 Dupa cateva luni cei doi au avut nunta. Si apoi au inceput toate piedicile.
 La cateva luni de la casatoria lor, mama lui John a murit, apoi, in urmatorul an, Nina pierdea primu ei copil, fiind nevoita sa-l avorteze la 3 luni din cauza unei probleme medicale. Dupa un an, Nina a nascut o fetita frumoasa, dar necazurile nu s-au oprit. Dupa cativa ani, au aflat ca fetita lor, Jasmine, nu era defapt un copil normal. La prima vedere asa parea, dar nu era deloc asa.
  -John, imi pare rau, din cauza ca a fost nascuta prematur, fiica ta este mult mai sensibila la raceala, la gripa, ia asta ii poate provoca diverse infecti, fiindca organismul ei este mult mai slab. Trebuie sa aveti foarte mare grija de ea.
  -Dar...nu ..! Nu se poate..nu exista tratamente, ceva?
  -Ma tem ca nu. Trebuie cu orice pret sa evitati sa-i dati antibiotice. Ii poate agrava starea.
  -Dar,..nu se poate. Cum s-a intamplat asa ceva? nu..e imposibil.
 Si de aici au urmat multe multe altele. Jasmine a mers la scoala. Primi 4 ani au decurs aproape normal. Normal era prea mult spus, deoarece parinti ei se certau, si aruncau vina unul asupra altuia pentru problema fiicei lor.
 "Poate daca am fi venit mai devreme nu s-ar fi ajuns aici?"
 -E doar vina ta, John.! De cate ori iti spuneam ca Jass nu se simte bine ziceai ca e o simpla raceala...
-Nina, de unde sa stiu ca se putea intampla asa ceva? E vina ta..Tu exagerezi mereu, si acum am crezut ca e doar o inventie de a ta..
 Iar Jasmine era martora acestor certuri. Ea, care trebuia sa fie protejata si sa nu duca lipsa de nimic, ea era cea mai nefericita. Parca era arbitru intr-o lupta.
 Urmatori 4 ani de soala, clasa VI-VIII, au fost mai buni din sesnul ca parinti ei nu se mai certau asa des, dar colegi aflasera de boala ei si uneori o necajeau, dar ea nu se plangea.
 In clasa a VII a fost cu adevarat fericita si a dat ochi cu fiica lu Katy, fosta iubita a tatalui ei. [Katy se recasatorise si o avea ca fiica pe Maddie, o fata la fel ca mama ei, superficiala, falsa, ce aspira la o viata pe care nu o merita] De cand s-au cunoscut nu s-au inteles bine, dar...asa cum Nina, mama ei, a ramas cu John, asa si Jasmine a ramas cu baiatul pe care il placea, cu care a trecut prin multe datorita lu Maddie, dar la final au ramas impreuna.
 Clasa a VIII a. Viata lui Jasmine se complica.

---va urma---

Un comentariu: